БЕНЗИН

Мотори 1,4 MPI 1.0 T3
Погон На предни тркала На предни тркала
Гориво Бензин RON 95 EN228 Бензин RON 95 EN228
Број на цилиндри и позиција 4 напред попречно 3 напред попречно
Вбризгување на гориво MPI Turbo
Работна зафатнина ccm 1368 999
Максимална сила kW ( KS) при број на врт. 70/95 74/100
Макс.вртежен момент ( Nm) при број на врт. 127/4500
Менувач мануелен, број на брзини 6+1 5+1
Волумен на багажен простор  Лит. 440 440
Максимална брзина km/h 185 192
Забрзување 0-100km/h 11.5 12
Норматив на издувни гасови Euro 6 D Final Euro 6 D Final
Потрошувачка на гориво  по норматив WLTP WLTP
Комбинирано *6,5 **5,7
CO ₂ емисија ( g/km) *145-150 **125-132

ДИЗЕЛ

Мотори 1,3 Mjet 1,6 Mjet
Погон На предни тркала На предни тркала
Гориво Дизел EN 590 Дизел EN 591
Број на цилиндри и позиција 4 напред попречно 4 напред попречно
Вбризгување на гориво Common rail, turbo Common rail, turbo
Работна зафатнина ccm 1248 1598
Максимална сила kW ( KS) при број на врт. 70/95 88/120
Макс.вртежен момент ( Nm) при број на врт. 200/1500
Менувач мануелен, број на брзини 5+1 6+1
Волумен на багажен простор  Лит. 440 440
Максимална брзина km/h 181 200
Забрзување 0-100km/h 11.7 10.1
Норматив на издувни гасови Euro 6 D Final Euro 6 D Final
Потрошувачка на гориво  по норматив WLTP WLTP
Комбинирано 4,1-4,2 ** 4,3-4.5
CO ₂ емисија ( g/km) **114-119 114-118

** Вредностите за потрошувачката на гориво и CO2 се прикажани според нормативот ЕУ 201//1152-1153 и е за споредба и може да не ги одразуваат вредностите при секојдневно возење, кои што зависат од повеќе фактори као што се, дополнителна опрема, временски прилики, стил на возење и товар во возилото.

Ви треба информација? Разговарајте со нас