Skip to content Skip to navigation

  ЗА ЗАБАВА ПРИ ВОЗЕЊЕТО

  ИНФОРМИРАЊЕ И ЗАБАВА 

  На новото Fiat Tipo Hatchback и Station Wagon, се истакнува технологијата.  Новото Uconnect™ radio со 7” екран на допир ти овозможува да слушаш музика и да се ппврзеш со твоите уреди веднаш и на едноставен начин.  Новото радио Uconnect™ 5 со 10’’ екран е на располагање како опционал. 

  APPLE CARPLAY WIRELESS

  Поврзи го твојот iPhone со екранот на Uconnect™ 7’’или пак Uconnect™ од 10’’ (опционал) и управувај со Apple CarPlay без употреба на кабли, преку гласовни команди (Siri) или директно преку екранот на допир. Apple CarPlay, при безжична употреба, е најинтелигентниот и најсигурниот начин за користење на iPhone во автомобил: можеш да добиеш упатства за насоката на движење, да вршиш телефонски разговори, да примаш и да испраќаш пораки, но и да слушаш Apple Music, аудио книги или подкаст, притоа да не го одвлекуваш вниманието од возењето.

  CarPlay, iPhone и Siri се регистрирани заштитени марки на Apple inc.

  Кликни овде за да ги разгледаш компатибилните уреди.

  ANDROID AUTO™ WIRELESS

  Новиот Fiat Tipo Hatchback и Station Wagon e исто така компатибилен со Android Auto™. Откако твојот паметен телефон ќе се поврзе со автомобилот, корисничкиот интерфејс ги прикажува твоите апликации на Uconnect™ 7'' или пак на екранот од 10’’. Може да управуваш со музиката и контактите и, благодарение на „ Google Maps“ може да истражуваш мапи, како и условите на сообраќај во реално време директно од екранот на допир и без да се одвлече вниманието од возењето. 

  Google, Google Play и Android Auto™ се заштитени марки на Google LLC. 

  Кликни Clicca qui за да ги запознаеш компатибилните уреди.