ДА, ДРУШТВЕН Е, НО НЕ Е НИЧИЈ СЛЕДБЕНИК.

За време на патувањата, без разлика на дистанцата, единствената интенција на новиот 500 е да Ви овозможи максимално задоволство. Токму затоа е уредено со најсофистицираната опрема за безбедност и алатки за едукација и забава -контролни механизми на воланот, Hands off Bluetooth® опција, Bluetooth аудио стриминг, eco:Drive, Blue&Me TomTom 2 LIVE функции, како и Uconnect™ онлајн информациски систем.

UCONNECT™ АЛАТКА

Uconnect™ е алатка со едукативно-забавна намена, која Ви овозможува да ги менаџирате сите мултимедијани уреди во автомобилот преку 5″ или…

ВО ДУХОТ НА БЕЗБЕДНОСТА

Во Вашето ново 500, покрај ново-интегрираниот систем за кочење (на 1.2 мотори), можете да се потпрете на најдобрата можна заштита и тоа преку следниве системи:  7 воздушни перничиња,  ABS + EBD механизам кој го спречува губењето на контрола при нагло кочење, ESC + Hill држач кој Ви овозможува да се држите до Вашата рута во вонредни околности, и тоа преку акривирање на Hill алатката, а воедно и HBA системот кој го прави поефективнен процесот на нагло кочење, додека  Hazard уредот веднаш ќе проследи нотификација преку вклучување на светлата во случај на опасност, доколку сте принудени да застанете веднаш во дадениот момент.   Благодарејќи на LED технологијата, елипсовидните DRL предни светла Ви гарантираат максимална видливост.

Ви треба информација? Разговарајте со нас