Новиот
500 MILD HYBRID

Иконата на градските автомобили станува зелена

ИСТОТО РАСПОЛОЖЕНИЕ, НОВА АТМОСФЕРА:

500 ја внесува хибридната технологија во светот на стилот

SEAQUAL ВНАТРЕШНОСТ

Океан од новитети
Високо-квалитетен дизајн на производот, со етичка цел: борба против загадувањето сопластика на морињата. Седиштата на новиот 500 и 500C Mild Hybrid се направени од добитникот на наградата SEAQUAL® YARN: иновативен рециклиран конец изработен од собраната пластика од морињата, плажите и заливите.

Новиот хибриден мотор

Осетно намалување
Намалување на емисиите и до 20%*, благодарение на новиот хибриден мотор на 500 и 500C. Лесен за употреба, ти овозможува да ја преполовиш потрошувачката на гориво овозможувајќи притоа поголемо задоволство при возењето. Само погледни на екранот и искористи ја на најдобар начин технологијата што ја нуди Fiat Mild Hybrid и подготви се за промена на воздухот.
*Согласно NDc2 хомологациски циклус

ЗОШТО ДА СЕ ОДБЕРЕ ХИБРИД

Не само заради околината, да се одбере хибрид, значи и ти од тоа да имаш голема корист.

ТОТАЛНА ПРЕДНОСТ

Благодарение на неспорно позитивното влијание врз околината на хибридните мотори, поголемиот број земји промовираат многу економски придобивки, што ги прават хибрид возилата уште поприфатливи од останатите моторни возила, меѓу кои и намалување на даноците.

TОТАЛНА СЛОБОДА

Слободно оди каде што си наумил. Како сопственик на хибридно возило, дозволено ти е да се движиш и на најограничените простори бесплатно или со специјални повластувања. Да возиш и за време на поголемиот дел од забраните за возење и да имаш бројни олеснувања за паркирање.

НАДВОРЕШНОСТ

Во душата хибрид, однадвор со единствен стил:
непогрешливиот дизајн на 500.