TRAFFIC SIGN RECOGNITION - ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ

Благодарение на системот Traffic Sign Recognition, твојот 500Х ги препознава сообраќајните знаци за да ти помогне при возењето. Заедно со функцијата Speed Limiter ги прикажува на збирниот екран на допир. Кога е вкчучен активниот темпомат, може да се ограничи максималната брзина на движење на возилото. Кога е активна и функцијата Speed Limiter – Ограничување на брзината, можеш да ја регулираш максималната брзина на возилото врз основа на ограничувањата наведени на сообраќајните знаци, кои ги чита системот.

ELECTRIC PARKING BRAKE - ЕЛЕКТРИЧНА ПАРКИНГ КОЧНИЦА

За повеќе простор за тебе: доволно е да се активира/деактивира копчето за електрична паркинг кочница на твојот 500Х.

LANE ASSIST – АСИСТЕНЦИЈА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ВО КОЛОВОЗНА ЛЕНТА

Овој систем те предупредува доколку автомобилот несакано излезе од коловозната лента по која се движиш, без да го вклучиш трепкачот. Lane Assist ќе те предупреди на инструмент таблата и ќе го „стврдне“ воланот за да го врати возилото на коловозната лента.

CRUISE CONTROL – ТЕМПОМАТ СО SPEED LIMITER – ОГРАНИЧУВАЧ НА БРЗИНАТА

Благодарение на темпоматот треба само да ја воспоставиш саканата брзина и автомобилот автоматски ќе ја одржува. Да се вози безбедно е многу важно; направи го тоа во максимален комфор и дај му уште поголемо значење.

ЗАДНИ СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИНГ

Уживај во поголема слобода на движење при паркирањето: при брзина пониска од 13 Km/h сензорот за паркинг ги открива препреките кои се околу автомобилот и те предупредува, со што ти помага при паркирањето.

ИНФОРМИРАЊЕ И ЗАБАВА

Fiat 500X е кросовер кој е подготвен да те поврзе со сè она што го сакаш, благодарение на радиото со екран на допир HD Uconnect™ од 7’’.

APPLE CARPLAY™

Благодарение на Apple CarPlay™ лесно можеш да го поврзеш твојот iPhone со екранот HD Uconnect од 7’’ за да добиеш насоки, да вршиш повици, да управуваш со пораки, да слушаш музика од Apple Music, аудиокниги и подкаст без да ја изгубиш контролата врз патот. Можеш да го контролираш CarPlay™ со гласовната контрола Siri или сo користење на екранот на допир.

ANDROID AUTO™

500X нуди интегрирање со Android Auto™. Поврзи го твојот мобилен телефон и управувај со мапите, музиката, контактите и што е најважно, потполно безбедно. Благодарение на неговиот пријателски интерфејс, твоите апликации ќе бидат видливи на екранот HD Uconnect од 7’’, организирани во страници, едноставни за користење. Можеш да користиш и Apple Music со Android Auto™ и да слушаш 50 милиони станици без реклами за еден навистина бескраен музички столб.

Ви треба информација? Разговарајте со нас