Skip to content Skip to navigation

  ОТКРИЈ ГИ МОТОРИТЕ НА 500X

  Избери ја твојата моќ. Fiat 500X нуди палета на мотори кои ги задоволуваат сите потреби. Избери реактивен бензински мотор, ефикасен дизел мотор или целосно нов HYBRID, кој комбинира турбо бензински мотор од 1.500 cm3 со електричен мотор од 48 V.

  БЕНЗИН

  1.0 | 120 КС

  HYBRID

  1.5 130 DCT

  ДИЗЕЛ 

  1.3 | 95 КС

  БЕНЗИН

  1.0 | 120 КС

  88kW (120) @ 5750    

  Максимална моќност kW (КС) @ при вртежи/минута 

  190Nm @ 1750 

  Максимален вртежен момент (Nm) @ при вртежи/минута

  192

  Максимална брзина  (km/h) 

  10,7 

  Забрзување  0-100 km/h (s) 

  6,2/6,9

  Потрошувачка во комбиниран циклус (l/100km) - min/max 

  142 - 157 

  CO2 во комбиниран циклус WLTP- min/max  [g/km] 

  МОТОР ЕКОЛОШКО НИВО

  EURO 6D - FINAL

  НА РАСПОЛАГАЊЕ СО

  5-БРЗИНСКИ МАНУЕЛЕН МЕНУВАЧ

  HYBRID

  1.5 130 DCT

  96kW (130) @ 5250rpm 

  Максимална моќност kW (КС) @ при вртежи/минута  

  240Nm @1500rpm 

  Максимален вртежен момент (Nm) @ при вртежи/минута

  194

  Максимална брзина  (km/h) 

  9,4

  Забрзување  0-100 km/h (s) 

  5.6-6.4 

  Потрошувачка во комбиниран циклус (l/100km) - min/max 

  128/145 

  CO2 во комбиниран циклус WLTC- min/max  [g/km] 

  МОТОР ЕКОЛОШКО НИВО

  Euro 6.D - FINAL

  НА РАСПОЛАГАЊЕ СО

  7-БРЗИНСКИ АВТОМАТСКИ МЕНУВАЧ

  ДИЗЕЛ 

  1.3 | 95 КС

  70 kW (95) @3750 rpm

  Максимална моќност kW (КС) @ при вртежи/минута 

  200Nm @1500 rpm 

  Максимален вртежен момент (Nm) @ при вртежи/минута

  175

  Максимална брзина  (km/h) 

  14,5 

  Забрзување  0-100 km/h (s) 

  4,6 – 5,1

  Потрошувачка во комбиниран циклус (l/100km) - min/max 

  119-134 

  CO2 во комбиниран циклус WLTC- min/max  [g/km] 

  МОТОР ЕКОЛОШКО НИВО

  EURO 6D - FINAL

  НА РАСПОЛАГАЊЕ СО

  5-БРЗИНСКИ МАНУЕЛЕН МЕНУВАЧ