“FIAT Tipo е најдобар

‘Best Buy“ автомобил во Европа за 2016’

Голема вредност по вистинска цена е водечкиот принцип во развојот на семејството на новото Tipo. Тој не е ефтин автомобил , напротив тој е одличен производ со сите потребни состојки за да се задоволи просечниот клиент во Европа: дизајн, мотори, квалитет, удобност и флексибилност. Tipo е израз на функционалната страна на марката Fiat и на концептот “вредност за пари” му дава ново значење.

Во име на AUTOBEST, задоволство ми е да им честитам на сите луѓе кои се вклучени во Tipo / Aegea проектот: инженери, дизајнери и на луѓето кои го произведуваат овој автомобил за оваа прекрасна потврда на нивната извонредна работа.”

Dan Vardie, Основач и претседател на AUTOBEST.

5-те финалисти:

• Fiat Tipo/Aegea
• Honda HR-V
• Hyundai Tucson
• Mazda CX-3
• Opel/Vauxhall Astra

Autobest е најголемото независно Европско автомобилско жири

AUTOBEST наградите се доделуваат од страна на стручно жири составено од автомобилски новинари од 26 различни земји. Жирито беше проширено во текот на Саемот за автомобили во Франкфурт 2015 со повеќе извонредни европски автомобилски новинари од главни европски медиуми кои се обраќаат на 91% од автомобилските потрошувачи во Европа.

Критериуми за избор

1. Interior Design 9. Consumption
2. Exterior Design 10. Environmental Friendly
3. Handling 11. Price
4. Dynamics 12. Distribution
5. Technology 13. Spare parts
6. Comfort
7. Versatility
8. Safety

Ви треба информација? Разговарајте со нас