Fiat Panda Cross победник во кросовер категоријата на престижните “4×4 of the Year 2019 awards” – Fiat Makedonija

Вести

Fiat Panda Cross победник во кросовер категоријата на престижните “4×4 of the Year 2019 awards”

21 January 2019

180313_Fiat_Nuova_Panda_Cross_02

Големо признание од страна на магазинот “4X4“ за групацијата Fiat Chrysler Automobiles. На доделувањето на британските угледни награди “4×4 of the Year 2019 awards” за најзаслужни 4х4 возила, со награда се здоби возилато Fiat Panda Cross.

Специjален состав на судии, експерти за возење по тешки терени имаа тешка задача да одлучат помеѓу способните off-road возила кои се појавија на пазарот изминатава година. Сепак, меѓу конкурентите видно се истакна моделот на Fiat Panda Cross.

Во кросовер категоријата, втора година по ред наградата е доделена на неверојатната Fiat Panda Cross. Покрај тешката конкуренција, судиите го пофалија токму овој кросовер за неговите мотори, off-road способностите и задоволството во возењето. Ова е само дел од долгата листа на достигнувања на Fiat Panda, вклучувајќи го и тоа што е првиот градски автомобил со 4WD технологија, првиот градски автомобил кој се искачи на надморска височина од 5.200 метри и кој стигнал до базниот камп на Еверест, како и првиот градски автомобил со природен гас во сериско производство.

Најново од Fiat