Наследство HUB: иновативен простор кој ја чува славната историја на наследството на FCA

Наследство HUB: иновативен простор кој ја чува славната историја на наследството на FCA

Денес во просториите на екс фабриката 81 на улицата Плава Наследството на HUB, амбиент кој „плови“ помеѓу минатото и иднината и каде е сместен одделот за наследството на FCA и каде е згрижено единственото историско наследство на италијанските марки на Групацијата: работно седиште, седиште на услуги и продажба, но и емотивен излог и поучна патека.

Пред некое време беше инаугириран Heritage HUB, флуиден и креативен простор каде е сместен одделот за наследство на FCA. Овој оддел не одговара само на природната потреба за современ и стимулирачки амбиент за работа, туку претставува и повеќефункционален простор, место на раскажување врзано за територијата, каде на најдобар начин се искажува мисијата на FCA Heritage: заштита, ширење и промоција на историското наследство на италијанските марки на FCA. Heritage HUB е создаден во едно преизвикувачко и развојно здание, каде интеракцијата и поврзаноста возвраќаат со сегашен поглед кон славната историја на Фиат, Ланча, Абарт, марки кои се во најтесна врска на територијата на Торино и Алфа Ромео. Токму таму во екс фабриката 81 на улицата Плава, во индустрискиот комплекс на Мирафиори, се наоѓа историската фабрика, одделот за механика и и подалпската реалност на инвентивност и инжењерија, кое денеска создава нова енергија. Оригиналниот амбиент беше предмет на грижлива конзервативна реставрација, која ја испочитува индустриската природа, историските бои, жолто-зелена (боја на сенф) и зелена, под во цемент, мрежа од метални столбови. Со кревање на погледот, може да се ужива во закачената изложба на исоријата на Мирафиори, ред на фотографски панели и текстови, кои ги раскажуваат најзначајните настани на фабриката преку еден меѓусебно зависен и интуитивен спој, на осумдесет години од неговото отворање. Инаку, во внатрешноста на просторот Hub се наоѓаат сите услуги и производи потпишани од FCA Heritage и ексклузивниот излог на “Reloaded by creators”, проект кој ја потврдува оригиналната убавина на историските автомобили, и ги става на продажба.
Еден век историја, во шеесет и четири автомобили, очигледно далечни по нивната типологија, старост и марка, но способни за конкретно да ја претстават зоната на припадност, според иновативен изложбен критериум. Просторот е отворен на 2 април, и при неговото претставување на конференцијата за печат на порталот FCA Heritage дебитира и новата секција “Brand” кој ја опишува историјата на марките од индустриска гледна точка, еволуцијата на просторот, најзначајните личности и автомобили.

Ви треба информација? Разговарајте со нас