БЕНЗИН

Мотори 1.0 T3
Погон На предни тркала
Гориво Бензин RON 95 EN228
Број на цилиндри и позиција 3 напред попречно
Вбризгување на гориво Turbo
Работна зафатнина ccm 999
Максимална сила kW ( KS) при број на врт. 74/100
Макс.вртежен момент ( Nm) при број на врт.
Менувач мануелен, број на брзини 5+1
Волумен на багажен простор  Лит. 440
Максимална брзина km/h 192
Забрзување 0-100km/h 12
Норматив на издувни гасови Euro 6 D Final
Потрошувачка на гориво  по норматив WLTP
Комбинирано **5,7
CO ₂ емисија ( g/km) **125-132

** Вредностите за потрошувачката на гориво и CO2 се прикажани според нормативот ЕУ 201//1152-1153 и е за споредба и може да не ги одразуваат вредностите при секојдневно возење, кои што зависат од повеќе фактори као што се, дополнителна опрема, временски прилики, стил на возење и товар во возилото.

Ви треба информација? Разговарајте со нас