БЕЗБЕДНОСТ И ТЕХНОЛОГИЈА

Имплементирана е најсовршената технологија која постои на пазарот, сè со цел да Ви ја понуди на располагање целосната безбедност. Вашето патување започнува тука и започнува со Punto.

НИСКА ЕМИСИЈА

Со Punto, вклучете ја Вашата страст за возење и откријте ги сите мотори на располагање, дизајнирани со цел да Ви пружат максимални перформанси и ефикасност, со најниска можна емисија и заштеда на гориво

START&STOP

Start&Stop е напреден интелигентен систем кој ја намалува потрошувачката на Вашето Punto. Како? Го исклучува моторот додека автомобилот е статичен,  а потоа се уклучува повторно автоматски, штом притиснете на педалата.

ДРУШТВЕН НАЧИН

Ви овозможува да откривате нови патишта преку  TripAdvisor. Ви дава информации за финалните дестинации благодарејќи на Expedia
. Ве води кон Вашата посакувана дестинација со помош на TomTom

ECO DRIVE

Со помош на Eco:Drive апликацијата, можете да ги поправате Вашите грешки и да го унапредите Вашиот стил на возење.

КОНТРОЛИРАНА БРЗИНА И ПОЕДНОСТАВНО ИСКАЧУВАЊЕ ПО РИДОВИ

Заледена подлога или опасна кривина? Со помош на ABS системот дополнително зајакнат со EBD,  како стандардна опција на сите верзии, Punto Ви гарантира напредно справување на возилото со патувачките патешествија дури и  во случаи на остро кочење или неочекувани маневри

Ви треба информација? Разговарајте со нас