Бензин

МОТОР 1.0 GSE T3 1.3 GSE T4
Гориво Бензин Бензин
Работна зафатнина (ccm) 999 1332
Број на цилиндри 3 4
Напојување GDI GDI
Максимална сила  kW (KС) при  број  vrt./min 88/(120)-5750 110/(150)-5250
Максимален вртежен момент Nm  Врт./мин. 190/1750 270/1850
ПРЕНОС НА СИЛА
Погон Преден Преден
Менувач Мануелен Мануелен
Број на брзини 6+1 6+1
УПРАВУВАЧКИ МЕХАНИЗАМ
Круг на вртење (m) 11,05 11,05
ДИМЕНЗИИ
Меѓуоскино растојание (mm) 2570 2570
Должина (mm) URBAN 4264 4264
Ширина( mm) 1796 1796
Висина (mm) 1595 1595
Волумен на багажникот (l) најмал / најголем 350/1000 350/1000
МАСИ
Маса на возилото (kg) 1320 1320
Резервоар за гориво (l) 48 48
КАРАКТЕРИСТИКИ
Максимална брзина (km/h) 188 200
Забрзување од  0 до 100 km/h (s) 10,9 9,1
ПОТРОШУВАЧКА -ЕМИСИИ
Потрошувачка на гориво  Комбинирано (l/100 km) 5,8 5,6
Емисија на  CO2 (g/km)- комбинирано 133 128
Амбиентална класа E6D-Final E6D-Final

Дизел

МОТОР 1.6 Mjet2
Гориво Дизел
Работна зафатнина (ccm) 1598
Број на цилиндри 4
Напојување Common Rail Mjet2
Максимална сила  kW (KС) при  број  vrt./min 96/(130)-3750
Максимален вртежен момент Nm  Врт./мин. 320/1750
ПРЕНОС НА СИЛА
Погон Преден
Менувач Автоматски со 2 спојки
Број на брзини 6+1
УПРАВУВАЧКИ МЕХАНИЗАМ
Круг на вртење (m) 11,05
ДИМЕНЗИИ
Меѓуоскино растојание (mm) 2570
Должина (mm) URBAN 4264
Ширина( mm) 1796
Висина (mm) 1595
Волумен на багажникот (l) најмал / најголем 350/1000
МАСИ
Маса на возилото (kg) 1340
Резервоар за гориво (l) 48
КАРАКТЕРИСТИКИ
Максимална брзина (km/h) 200
Забрзување од  0 до 100 km/h (s) 10,7
ПОТРОШУВАЧКА -ЕМИСИИ
Потрошувачка на гориво  Комбинирано (l/100 km) 4,3
Емисија на  CO2 (g/km)- комбинирано 115
Амбиентална класа E6D-Final

 

*** Вредностите за потрошувачкатана гориво и CO2 се прикажани за споредба и може да не ги одразуваат вредностите при секојдневно возење.
Вредностите зависат од повеќе фактори како што се, дополнителна опрема, временски прилики, стил на возење и товар во возилото.
Вредностите на потрошувачка на гориво и CO2 вредностите се според WLTP процедурите и се за споредба со други возила кои се тестирани со исти технички процедури.

Аутомобиле СК го задржува правото на промена на цените, без претходна најава.
Во цените на возилата и дополнителната опрема вклучени се царина, акциза и ДДВ.

Ви треба информација? Разговарајте со нас