Информации и забава

Интелигентен, не само убав.

Fiat-500-rockstar-mattgreen-CityCar-Tecn-02-Desktop-960x550

Толку генијален – Apple Carplay

Благодарение на конфигурацијата Apple CarPlay, лесно можеш да го поврзеш твојот iPhone со екранот на UconnectTM 7’’ HD, за да добиеш пристап до информациите за навигација, повици, испраќање и примање на пораки, слушање музика на најинтуитивен начин досега.

Треба да ги користиш екранот на допир, командите на воланот или гласовните команди благодарение на  Siri.

Кликни овде за да откриеш компатибилни уреди.

LINK: https://www.apple.com/ios/carplay/

Apple CarPlay, iPhone и Siri се регистрирани марки на Apple Inc.

Fiat-500-star-pink-CityCar-Tecn-03-Desktop-960x550-min

Толку сјаен – Android AutoTM

Новите Fiat 500 Star и Rockstar се компатибилни со Android AutoTM. Поврзи го твојот смартфон и управувај со мапи, музика, контакти и многу повеќе, без да ја ризикуваш сигурноста. Благодарение на интерфејсот user-friendly, твоите апликации ќе се појават на екранот на UconnectTM 7” HD, организирани на страници, лесни за читање.

Кликни овде  за да откриеш  компатибилни уреди

LINK: https://www.android.com/intl/en_en/auto/

Android, Android AutoTM, Google Play и други марки се регистрирани марки на Google Inc.

БЕЗБЕДНОСТ

Воздушно перниче

Сигурни во Fiat 500%

Имај доверба: тоа е Fiat 500, компактен автомобил кој има срце за неговите патници. За тебе, за твоите пријатели или твоето семејство, безбедноста е осигурена благодарение на 7-те воздушни перничиња во серија, напред и странични.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-airbag-desktop-1920x529

ESC – Електронска контрола на стабилноста Никогаш не губи контрола

Вози опуштено: со Fiat 500 ќе имаш совршена контрола и во маневрите при ненадејни ситуации или на лизгав терен. Благодарение на контролата на стабилноста ESC – Електронска контрола на стабилноста, која вклучува и ABS  и ASR кои ти помагаат при поаѓање и кочење во отежнати услови.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-star-esc-desktop-1158x319

Cruise control – Темпомат

Вози опуштено

Зад воланот на Fiat 500 ќе имаш на располагање и напредна технологијакако што е Cruise control. На почетокот на патувањето постави ја саканата брзина и Fiat 500 ќе ти помага да ја одржуваш постојана за целото време на патувањето. Така, секогаш ќе возиш опуштено и на долгите патувања.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-cruise-control-desktop-1158x319

Speed limiter – Ограничувач на брзината

Сигурен во себе, брз како тебе.

Во Fiat 500 технологијата е и безбедност: ако на почетокот на патувањето ја поставиш максималната брзина на движење, Speed limiter – Ограничувач на Брзината ти помага да не ја надминуваш во текот на возењето.Доволно е да го активираш копчето под воланот: патувањето ќе се одвива како ти што сакаш.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-speed-limiter-desktop-1158x319

Hill holder – Помош при тргнување на угорнина

Угорнина? Слободно тргни!

Страв од угорнини? Нема зошто, сега тргнувањето е уште полесно со Fiat 500, и на угорнина, благодарение на Hill holder – помош при тргнување на угорнина, кој ти ја олеснува работата спречувајќи го возилото да тргне наназад.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-hill-holder-desktop-1158x319

HBA + HAZARD

Помош при нагло кочење

Во случај на нагло кочење системот HBA на Fiat 500C додава повеќе сила на ненадејното кочење, а уредот Hazard автоматски ги активира трепкачите. Дали некое куче ќе истрча пред тебе или пак возилото пред тебе нагло ќе закочи, Fiat 500 кочи за тебе.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-hba-hazard-desktop-1158x319

Сензори за дожд и светлина

Да пееме на дождот

Дождот или промените на светлината повеќе не се твој проблем. Сензорот ја утврдува намалената светлина и автоматски ги вклучува фаровите. Во случај пак на дожд, ги активира бришачите. А ти вози си и свиркај си.

fiat-500-rockstar-mattgreen-citycar-rain-dusk-sensors-desktop-1158x319

Ви треба информација? Разговарајте со нас