Внатрешност и простор

Многу простор за елеганција

Пространо, комфорно, елегантно повеќенаменско возило кое нуди 3.17 m3 животен простор, комплетно нагласен со префинетите внатрешни детали. Новиот 500L: чувствувајте се како дома и патувајте.

Музика, Маестро!

Класична музика, pop, малку heavy metal или повеќе сакате аудио книга?

Какви и да се вашите вкусови, ќе бидете среќни со новиот Uconnect™ 7” HD LIVE систем со екран чувствителен на допир. А за најсофистицираните корисници, има и Beats аудио систем.

Но, има еден проблем. Сите да се согласат што да пуштите.

Пријатели и фамилија

OK, фамилијата доаѓа на прво место, но кога излегувате со пријателите, дозволете им да уживаат во елеганцијата на новиот 500L. Сега има и нов материјал за контролната табла која сега вклучува и хромирано лого 500.

Променете го стилот

Новиот 500L е создаден да ве воодушеви со неговата пространост и модуларност, но во новите детали е она со кое го дава најдоброто од себе. Ново дизајнираниот управувач  се карактеризира со нов изглед на контролите.

Менувачот е подигнат за да се подобри ергономијата и додадено е лого 500 за да се истакне стилот.

Материјал со стил

Дали сте виделе понаменски дизајн за задржување на вниманието на брзината со која возите? Променетиот колор TFT монитор е опкружен со нови индикатори со броеви и подигнати ознаки на основата.

Кабина

Подгответе се, поаѓаме!

Новата внатрешност на 500L е фузија од дизајн со функционалност и комфор со елеганција.

Од новите седишта и материјалот за командната табла до амбиенталното осветлување, атмосферата во кабината е префинета.

Панорамски кров

РАЈОТ Е НАД ВАС!

Овозможете им на патниците нов поглед на светот. Освен што ги намалува слепите точки за возачот, панорамскиот кров од 1.5m2 на патниците им овозможува да уживаат во бескрајно убавиот поглед кон сонцето и синото небо дење и кон ѕвездите ноќе.

Багажен простор

ДОВОЛНО БАГАЖ ЗА ДА НАПОЛНИТЕ?

Багажниот простор на 500L не се сложува со компромиси: со 455 литри багажен простор, нуди многу простор за да можете со семејството да земете сѐ што ви е потребно. Дополнително, можете да го организирате просторот според потребите. Доколку го превиткате задното седиште, ќе добиете 1,480 литри багажен простор.

Ви треба информација? Разговарајте со нас