ДРУШТВЕН

500X значи перфектно и олеснето патување, со технологија која го прави возењето позабавно и престојот во возилото поедноставен.

DRIVE MOOD СЕЛЕКТОР

Преку користење на командите сместени на средишниот тунелен дел, може да се избере една од трите опции на располагање:  Auto, Sport и All-Weather – кои ја оптимизираат динамикаѕа на возењето преку адаптирање на држењето на возилото.

ЕДУКАТИВНО-ЗАБАВНА СОДРЖИНА

За време на возењето, од страните на воланот постојат механизми за подесување на брзините, HandsFree Bluetooth® и Bluetooth Audio streaming, надополнети со eco:Drive™функцијата, како и Uconnect™ системот за едукативно-забавни содржини.
Со помош на опцијата Uconnect™, преку нејзините 5″ или 6.5″екрани, можете да ги управувате сите мултимедијални уреди кои постојат во автомобилот: аналогното и дигиталното радио (DAB) вклучувајќи ги и главните компоненти за поддршка (media player, iPod, iPhone, smart phone) поврзани преки USBпорт Aux-in приклучок.
Уредот Uconnect Radio Nav 5″ нуди TomTom 2.5D опција за навигација со 6.5″ Uconnect Radio сателитско-навигациски карактеристики преку3D мапи, напредна опција за водење на патот и ‘One Shot Voice Destination Entry’ која овозможува внесување на адресата преку говорни команди.
Новиот систем Uconnect™ LIVE исто така им овозможува на корисниците преку интеграција со нивните смартфони да користат различни апликации за време на патувањето и на тој начин секогаш да бидат во контакт со нивните пријатели на Twitter; на располагање е опцијата за преслушување на 35 милиони музички траки на Deezer и преку стотици радио станици со помош на Tune-In; опција за добивање на најновите информации и моменталната состојба во собраќајот преку Reuters, камери за мерење на брзината и временските услови благодарејќи на услугата TomTom LIVE.
И тоа не е се: Можете дополнително да го подигнете нивото на Вашето возачко искуство и стил со помош на eco:Drive™ опцијата, која Ви овозможува опција за заштеда на гориви и проверка на моменталната состојба на испуштање на CO2.
Можете и целосно да одите во чекор со Вашето возило со помош на функцијата my:Car: која Ви дава потсетување за локацијата каде што сте се паркирале, ве информира за тековната состојба на гориво и евентуално постоење на неправилности во рамките на возилото.

ОТКРИЈТЕ ГО UCONNECT™

ДРУШТВЕН

500X значи перфектно и олеснето патување, со технологија која го прави возењето позабавно и престојот во возилото поедноставен.

НЕСЕКОЈДНЕВЕН

Со Fiat 500X можете да уживате во Вашите патувања во целосен мир и спокој, благодарејќи на напредните интегрирани безбедносни механизми, кои покрај 6те воздушни перничиња вклучуваат и Bi-Xenon предни светла,  ESC систем и 3 различни системи за безбедност.

BLIND SPOT ASSIST

За целосна видливост
Таканаречените мртви точки веќе нема да претставуваат проблем, благодарение на системот кој проверува присутност на возило во најкритичните делови од патот и притоа Ве предупредува преку трепкачко светло во надворешниот дел на задните ретровизори. Истото се аплицира и со движење во обратна насока, доколку се приближи возило од страна.

LANE ASSIST

За држење до потребната лента
Системот се активира веднаш штом регистрира промена на лентата (без намера без вклучување на трепкачите). Визуелниот индикатор на инструменталната табла е надополнет со поголема отпорност на вртење на воланот во друга насока.

Ви треба информација? Разговарајте со нас