ЕКСПРЕСИВЕН

Моделот 500X ја носи во себе вредноста на креирање на еден сосема поинаков и непрепознатлив 500 и тоа насекаде низ светот. На дланка Ви се сите карактеристики кои 500X ги има наследено од својот епски претходник: двојни заоблени предни светла, трапезоидна хауба, хромирани крила на секоја страна од логото FIAT и доводите за воздух кои ја прават предната страна да заликува на насмеан лик. На задната страна можат да се забележат поединечните светлосни единици, опкружени со светлечки прстени, заоблениот заден прозорец, логото FIAT и хромираните рачки. Моделот 500X ја носи во себе вредноста на креирање на еден сосема поинаков и непрепознатлив 500 и тоа насекаде низ светот. На дланка Ви се сите карактеристики кои 500X ги има наследено од својот епски претходник: двојни заоблени предни светла, трапезоидна хауба, хромирани крила на секоја страна од логото FIAT и доводите за воздух кои ја прават предната страна да заликува на насмеан лик. На задната страна можат да се забележат поединечните светлосни единици, опкружени со светлечки прстени, заоблениот заден прозорец, логото FIAT и хромираните рачки. 500X е веќе достапен во неговата City Look верзија, која нуди космополитски и интелигентен изглед, со хромо-детали кои ја нагласуваат неговата вредност. е веќе достапен во неговата City Look верзија, која нуди космополитски и интелигентен изглед, со хромо-детали кои ја нагласуваат неговата вредност.

НАДВОРЕШНОСТ

НЕПОВТОРЛИВА И ЗАБАВНА,
КАКО И СЕКОЈА ЛИНИЈА НА 500
БЛАГОДАРЕЈЌИ НА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ
СТИЛИЗИРАНИ ДЕТАЛИ.

ОТКРИЈТЕ ГО

КЛАСТЕРИ НА ПРЕДНИТЕ СВЕТЛА

Со помош на DRL дневните светла и светлата за магла, збогатени со дополнителни функции, двојните предни светла се во корелација со стилските елементи на целото 500 семејство, кое ја прави предницата веднаш препознатлива.

ТРКАЛА

Изборот на метални тркала соодветни за  500X City е навистина широк, од неговите 16″ светлечко-сиви осовини на тркалата, па се до 16″ светлечки осовини со дијамантски финиш. Можностите на располагање одат и понатаму; 17″ сатенско-сиви алуминиумски тркала, па се до 17” црни матирани тркала со дијамантски финиш, завршувајќи со 18”светлечко-сиви тркала.  Најнепроценливи и највпечатливи се секако 18″ тркала со светлечко-сиви или opaque diamond финиш.

ОБОЕНИ ЗАДНИ СВЕТЛА

Ја гарантираат приватноста на патниците и го прават стилот на Вашиот Fiat 500X уште поексклузивен.

XTRA COMFORT

Квалитетот на натрешноста на Fiat 500X е веднаш забележлив: Високо-квалитетните изработени и нежни на допир материјали, тродимензионално-обвитканата контролна табла, централниот тунелен дел помеѓу седиштата и вратните панели со нивниот карбонски изглед или пак прочистен алуминиумски финиш. Седиштата овозможуваат идеална удобност, преку нивната пространост и ткнр. форми на седиште во форма на плико, покриени со двобојна ткаенина (црно/сиво или црно/црвено). Деловите од седиштето наменети за седнување се збогатени со детали изработени од посебен вид на материјал, додека централниот дел е составен од електрично-кроена ткаенина со “prêt-à-porter” и делови на еко кожа. Екслкузивниот светлосен ефект и амбиент во возилото создава атмосфера која го прави Вашето искуство единствено и поисполнето.

ВНАТРЕШНОСТ

500Х  СЕ ПОГРИЖИ НА СВОИТЕ
ПАТНИЦИ ДА ИМ ГИ ОВОЗМОЖИ
И НАЈСУПТИЛНИТЕ ДЕТАЛИ.

ОТКРИЈТЕ ГО

ВОЛАН И КОНТРОЛНА ТАБЛА

Обликуваниот волан овозможува совршено држење и идеално позиционирање на рацете. Инструментите на таблата со вклучени трициркуларни елементи се потсетување на историскиот 500. Највпечатлив е 3,5” TFT екранот, кој му ги овозможува на возачот сите потребни информации на ажурен и ефикасен начин, исто така нудејќи многу различни опции за персонализација.

МЕЃУСЕДИШЕН ЦЕНТРАЛЕН ТУНЕЛ

Овој дел е облагороден со добро-познатиот карбон метален изглед и прочистен алуминиумски финиш, обединувајќи ги во себе MoodSelector™ контролниот систем и контролните механизми за електрични паркинг кочници, кои го заменуваат стандардниот механизам на рачно кочење:  сосема едноставен за употреба, а воедно и ослободува простор помеѓу седиштата.

ПРЕГРАДИ ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Fiat 500X исто така гарантира оптимална функционалност благодарејќи на различните прегради за складирање лоцирани во патничкиот дел за складирање.
Исто како и четирите просторни прегради на вратите, обемните фиоки на затворање сместени во долниот дел на таблата и едно од нив во предниот патнички дел во форма на боен стрип, а воедно и двата држачи за чаши во средишниот тунелен дел.

ЕЛЕКТРИЧНИ ПРЕДНИ СЕДИШТА

Со цел да се овозможи патување со целосен комфор, патничките седишта се направени со можност за прилагодување на висината во предна и задна позиција, како и во наведнувачки агол за позиција за одмор.

ПРЕГРАДА ЗА БАГАЖ

Просторен и повеќенаменски, овој простор може да држи од 350 па се до 1000 литри со целосно спуштено задно седиште-може да биде опремен и со помошен кревет кој има опција да биде свртен обратно и прилагоден на висината.
Капацитет на влечење
Максимална тежина од 1200кг

Ви треба информација? Разговарајте со нас