500L Wagon

Ти придружувај ги останатите, тој ќе те придружува тебе.
Преземи понуда

Извонреден дизајн и максимална разноврсност. На располагање со 5 седишта,
500L Wagon е најпросторниот 500 досега.

ДИЗАЈН И НАДВОРЕШНОСТ

И во најголемиот од семејството очигледни се заедничките црти на семејството 500. Нова надворешност, истото чувство на припадност. Рестајлингот го опфаќа и страничниот изглед на 500L Wagon, со хромирани детали, рамки, рачки на вратите.

Внатрешност

500L Wagon е автомобил кој го собира целото семејство но, пред сè е автомобил којшто те пречекува со извонреден дизајн. Секој детаљ е осмислен за да го олесни твоето уживање во возењето. Благодарение на зголемената просторност и големиот капацитет за багаж: до 560 литри со 5 седишта во стандардна големина, новиот 500L Wagon ти нуди спокојство на удобно и забавно патување за целото семејство.

БЕЗБЕДНОСТ

Вози спокојно: безбедноста на твоето семејство е на максимално ниво. Co 500L Wagon, ќе имаш совршена контрола на маневрите кога е тоа потребно. Системот вклучува: Hill Holder, ABS + EBD, ESP, ASR. Да се тргне на угорница, сега е уште полесно со 500L Wagon, благодарение на системот за задржување на дејството на сопирачката за некоја секунда повеќе, Hill Holder, кој ти ја олеснува работата.

500L – Дизел мотор 1.6 16V MULTIJET II 120 КC

Големи перформанси за  1.6 MultiJet II со 120 КC. Неговиот турбокомпресор со варијабилна геометрија и намалени димензии што овозможува да се достигне уште повисок максимален вртежен момент при низок режим на работа (320 Nm при 1750 вртежи во минута).

Ви треба информација? Разговарајте со нас