Cruise Control - Темпомат

ОПУШТИ СЕ И УЖИВАЈ ПО ПАТОТ
Определи ја брзината уште пред да тргнеш на пат: 500 ти помага да ја одржуваш брзината во текот на возењето благодарение на темпоматот кој спаѓа во сериска опрема (Cruise Control). Така, максимално ќе можеш да уживаш во удобноста и спокојот и во текот на подолгите патувања.

Speed limiter-Ограничувач на брзината

ОД ТВОЈА СТРАНА, ЗА ДА СЕ ИСПОЧИТУВААТ ОГРАНИЧУВАЊАТА
Speed Limiter- Ограничувачот на брзината те предупредува кога ќе ја надминеш максималната брзина која претходно си ја поставил: одреди го ограничувањето на твојата максимална брзина преку копчињата на воланот.

Воздушни перничиња

БЕЗБЕДНОСТ НАСЕКАДЕ ОКОЛУ ТЕБЕ
500 е опремен со 7 воздушни перничиња за да гарантира врвна безбедност за тееб и за секој кој патува со тебе: воздушни перничиња за возачот и совозачот, странични воздушни перничиња, воздушни перничиња за прозорците и во висина на колената на возачот.

Hill holder-продолжено дејство на кочницата

ТРГНУВАЊЕТО НЕКА БИДЕ ДОБРО, ВО КАКВИ И ДА Е УСЛОВИ
Да се тргне без потешкотии на угорница или удолница е лесно и едноставно, благодарение на фукцијата Hill Holder, која ја одржува кочницата активна, додека не се притисне педалот за гас, избегнувајќи на тој начин несакано движење на автомобилот.

ESC- електронска контрола на стабилноста

Благодарение на ABS – системот за деблокирање на тркалата и на ESC-системот за контрола на стабилноста, 500 ти гарантира целосна контрола при маневри во ненадејни ситуации или пак на лизгаво тло.

ИНФОРМИРАЊЕ И ЗАБАВА

500 нуди совршена поврзаност за време на твоите патувања, благодарение на радиото DAB од 7” кое е компатибилно со Apple CarPlay™ и интегрирано со Android Auto™.

Apple CarPlay™

Благодарение на Apple CarPlay™ лесно можеш да го поврзеш твојот iPhone со екранот HD Uconnect од 7’’ за да добиеш насоки, да вршиш повици, да управуваш со пораки, да слушаш музика од Apple Music, аудиокниги и подкаст без да ја изгубиш контролата врз патот. Можеш да го контролираш CarPlay™ со гласовната контрола Siri или сo користење на екранот на допир.

CarPlay, iPhone и Siri се заштитени марки на Apple inc.

Android Auto™

500 нуди интегрирање со со Android Auto™. Поврзи го твојот мобилен телефон и управувај со мапите, музиката, контактите и што е најважно, потполно безбедно. Благодарение на неговиот пријателски интерфејс, твоите апликации ќе бидат видливи на екранот HD Uconnect од 7’’, организирани во страници, едноставни за користење. Можеш да користиш и Apple Music со Android Auto™ и да слушаш 50 милиони станици без реклами за еден навистина бескраен музички столб.

Google, Google Play и Android Auto се заштитени марки на Google LLC.

6 ЗВУЧНИЦИ

Дозволете си да бидете водени од музиката. Благодарение на своите 6 звучници, Fiat 500 ќе создаде посебна атмосфера за сите ваши патувања.

BEATS-БИТОВИ

Страста за музика наоѓа совршен начин да се слушне: опционалниот Beats Audio Hi Fi систем, со 8-канален DSP засилувач, 6 звучници и субвуфер и вкупна моќност од 440 W.

Ви треба информација? Разговарајте со нас