НОВА ЕНЕРГИЈА

Воведувањерто на Mild Hybrid технологијата на целата гама 500, истиот го прави највозвишен автомобил од кога и да е досега со тоа што станува уште поефикасен, за доживување на еволуирано возење.

ЕДНОСТАВНО HYBRID

Технологијата Mild Hybrid ја подобрува ефикасноста на 500 и 500C, истовремено намалувајќи ги емисиите на CO2 и овозможувајќи ви понадмоќно и поопуштено доживување во возењето. Системот Mild Hybrid помага за време на забрзувањето за да се подобри реактивноста при што овозможува побрз и пофлуиден одговор на моторот во фазата Start&Stop.
Не е потребно да се надополнува батеријата: системот сам се надополнува бидејќи се обновува енергијата во фазата на успорување и кочење, во град и надвор од него, а притоа гарантира и поголем респект кон околината и заштеда.

СÈ ПОД КОНТРОЛА

Со воведувањето на хибридната технологија, интуитивниот екран на допир на 500 и 500C е ажуриран со цел да ги прикаже и сите значајни информации за батеријата. Ова секако го опфаќа нивото на полнење на батеријата, дотокот на енергија (искористување и обновување) како и предлози за идеално движење за подобрување на ефикасноста.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ 1.0 N3
Мотори и технологија
Тип на мотор Бензински Mild Hybrid
Погон На предни тркала
Гориво Бензин
Број на цилиндри и позиција 3 во линија напред попречно
Вбризгување на гориво GDI
Работна зафатнина ccm 999
Максимална сила kW ( KS) при број на врт. 51/70
Макс.вртежен момент ( Nm) при број на врт. 92/35,500
Менувач мануелен, број на брзини 6+1
Меѓуоскино растојание во mm 2300
Должина/Висина/Ширина во mm 3571/1488/1827
Волумен на багажен простор ит. 185
Пневматици 175/65/R14 185/55R15 195/45 R16
Максимална брзина km/h 167
Забрзување 0-100km/h 13.8
Норматив на издувни гасови Е6 D Temp
Потрошувачка на гориво ( CE1999/100)
Комбинирано 5,2=5,4
CO ₂ емисија ( g/km) 124-114


* Вредностите за потрошувачкатана гориво и CO2 се одредени според NЕDC циклусот според регулацијата (EU) 2017 / 1152-1153 . Истите се прикажани за споредба и може да не ги одразуваат вредностите при секојдневно возење.
Вредностите зависат од повеќе фактори како што се, дополнителна опрема, временски прилики, стил на возење и товар во возилото.
Вредностите на потрошувачка на гориво и CO2 вредностите се за споредба со други возила кои се тестирани со исти технички процедури.

Ви треба информација? Разговарајте со нас