НОВА ЕНЕРГИЈА

Воведувањерто на Mild Hybrid технологијата на целата гама 500, истиот го прави највозвишен автомобил од кога и да е досега со тоа што станува уште поефикасен, за доживување на еволуирано возење.

ЕДНОСТАВНО HYBRID

Технологијата Mild Hybrid ја подобрува ефикасноста на 500 и 500C, истовремено намалувајќи ги емисиите на CO2 и овозможувајќи ви понадмоќно и поопуштено доживување во возењето. Системот Mild Hybrid помага за време на забрзувањето за да се подобри реактивноста при што овозможува побрз и пофлуиден одговор на моторот во фазата Start&Stop.
Не е потребно да се надополнува батеријата: системот сам се надополнува бидејќи се обновува енергијата во фазата на успорување и кочење, во град и надвор од него, а притоа гарантира и поголем респект кон околината и заштеда.

СÈ ПОД КОНТРОЛА

Со воведувањето на хибридната технологија, интуитивниот екран на допир на 500 и 500C е ажуриран со цел да ги прикаже и сите значајни информации за батеријата. Ова секако го опфаќа нивото на полнење на батеријата, дотокот на енергија (искористување и обновување) како и предлози за идеално движење за подобрување на ефикасноста.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ 1.2 Evo 2 69 Кс 1.0 N3
Мотори и технологија
Погон На предни тркала На предни тркала
Гориво Бензин Бензин
Број на цилиндри и позиција 4 во линија напред попречно 3 во линија напред попречно
Вбризгување на гориво MPI GDI
Работна зафатнина ccm 1248 999
Максимална сила kW ( KS) при број на врт. 51/69 51/70
Макс.вртежен момент ( Nm) при број на врт. 102/3,000 90/3,500
Менувач мануелен, број на брзини 5+1 6+1
Меѓуоскино растојание во mm 2300 2300
Должина/Висина/Ширина во mm 3571/1488/1827 3571/1488/1827
Волумен на багажен простор ит. 185 185
Пневматици 175/65/R14 185/55R15 195/45 R16 175/65/R14 185/55R15 195/45 R16
Максимална брзина km/h 163 167
Забрзување 0-100km/h 12.9 13.8
Норматив на издувни гасови Е6 D Temp Е6 D Temp
Потрошувачка на гориво ( CE1999/100)
Град 6,1/6,5*
Отворено 4,5/4,7*
Комбинирано 5,1/5,3* <3,9**
CO ₂ емисија ( g/km) 114* <90**


* Вредностите за потрошувачкатана гориво и CO2 се одредени според NЕDC циклусот според регулацијата (EU) 2017 / 1152-1153 . Истите се прикажани за споредба и може да не ги одразуваат вредностите при секојдневно возење.
Вредностите зависат од повеќе фактори како што се, дополнителна опрема, временски прилики, стил на возење и товар во возилото.
Вредностите на потрошувачка на гориво и CO2 вредностите се за споредба со други возила кои се тестирани со исти технички процедури.

Ви треба информација? Разговарајте со нас